Thursday, November 29, 2018

Penat dan putus asa

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Fuh,mencabar sungguh rasa nak hujung-hujung tahun ni..

Rasa macam banyak dugaannya.

Entahlah...

Jika saya simpan dan pendam mungkin akan menyebabkan rasa sakit dalam kepala.
Jadi saya tulis sahaja dalam blog saya ni.

Dugaannya:

1) clutch plate motor rosak,kos nak baikinya rm 100+++

2) sport rim motor rosak,kena tukar satu set,kosnya dalam 200+++ kalau ambil yang tahan/lasak sikit.

3)no plat motor patah..

4)arm motor dah rosak,kos nak baikinya rm85+++

5)road tax kereta dah mati,nak hidupkan tak ada duit...

6) laptop tunggu masa sahaja rosak, motherboard dah tak boleh diselamatkan lagi,rosak kali ni kena beli laptop baru.

7) power rabun dah naik/cermin mata pun dah rosak..nak tukar belum ada duit.

8) tempat niaga kemungkinan akan ditutup..entahlah..mana nak meniaga/cari duit lepas ni?

Entahlah...
Penat dan putus asa rasanya.

16 comments:

Etuza Etuza said...

Asalam Trmizi..cabaran hebat. kena satu persatu urus elok2. Jika tidak masalah untuk bergerak ..kena clearkan mana2 yang urgent. Dont give up..You can do it. Good luck

Etuza Etuza said...

Usah putus asa..kena teruskan selagi berdaya..

Etuza Etuza said...

PC tu service dan fprmatkan semula agar fresh balik

Warisan Petani said...

Usaha , doa dan tawakkal.
Semoga dipermudahkan-Nya

PeRdU cINta said...

Jangan berputus asa..

Dunia Zumal said...

Mizi jangan putus asa k. Semoga ada jalan keluar untuk semua masalah tu.

Abam Kie said...

bertabahlah duhai hati. minta tolong dgn adik beradik n mak ayah.

Nini Hanini said...

Semoga segala urusan dipermudah olehNya amin amin amin

mamapp said...

Ya Allah bhknya dugaan. Atasnya satu persatu ye semoga dipermudahkan

At-Tarmizi said...

Etuza Etuza terima kasih cikgu,mudah-mudahan urusan kita semua dipermudahkan

At-Tarmizi said...

Warisan Petani insya-Allah =)

At-Tarmizi said...

PeRdU cINta insya-Allah =)

At-Tarmizi said...

Dunia Zumal kadang terasa juga putus asa =)

At-Tarmizi said...

Abam Kie tak apalah cikgu,selagi saya boleh selesai sendiri,saya cuba selesaikan sendiri

At-Tarmizi said...

Nini Hanini terima kasih,terima kasih juga sebab sudi follow blog saya =)

At-Tarmizi said...

mamapp insya-Allah..terima kasih =)

Post a Comment