Thursday, November 15, 2018

Cerita atau filem kegemaran

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera...

Post kali ini ringkas sahaja..

Boleh kongsi filem atau cerita kegemaran korang? Kenapa cerita tu buat korang rasa best nak tengok?

Contohnya, saya suka filem Tamil, antara filem atau cerita yang saya suka tengok walaupun dah banyak kali ulang, antaranya ialah:

Sivaji the bos
- sebab cerita ni memang kelakar,penuh dengan pengajaran dan aksi..

Lepas tu antara cerita Tamil yang saya rasa best ialah

Pulimurugan

Image result for pulimurugan

-kebetulan tengok cerita ni dekat tv2 dulu, memang macam-macam ada dalam cerita ni,kelakar,penuh dengan aksi..memang dahsyat cerita ni..biasalah cerita Tamil,seorang boleh lawan sepuluh orang,hahaha..tapi Pulimurugan ni lagi dahsyat sebab hero dia boleh lawan harimau..haha


Ok, antara cerita lain yang saya rasa best tengok walaupun dah banyak kali tengok:

 Kabhi Kushi Kabhi Gam
- tak minat Hindustan sangat,tapi cerita ni memang seronok tengok,biasanya time hari raya memang akan keluar cerita ni...mengalir jugalah air mata ni..

Cerita lain yang saya ingat:

1) shaolin soccer
2)kungfu hustle
3)lagi-lagi senario


Ok, ada lagi rasanya..tapi saya tak ingat...

Boleh kongsikan korang suka tengok cerita apa walaupun dah banyak kali tengok?

Boleh jadikan satu post dekat blog korang, boleh saya baca =)

12 comments:

Dunia Zumal said...

Eh sama la filem kita minat tu

Etuza Etuza said...

Suka jg filem Tamil , india dan China. pasti Filem Melayu kita sokong sama-sama.

Abam Kie said...

minat cerita komedi sbb boleh hiburkan hati..

Safirul Amar said...

Minat cerita era tahun 90an--

1) Bride With White Hair
2) Great Wall
3) Ramjaane
4) Ghajini
5) Windstruck
6) Fallen Angle
7 CHungking Express
8) Slumdog Millionaire

dear anies said...

suka filem komedi. the rat race. plg pecah perut

At-Tarmizi said...

Dunia Zumal yang mana?Kabhi Kushi Kabhi Gam tu ke =)

At-Tarmizi said...

cerita tamil best...ada cerita/storyline

At-Tarmizi said...

Abam Kie hahaha...sama =)

At-Tarmizi said...

Safirul Amar slumdog millionaire ni cerita 90 an ya?bukan cerita Hindustan baru?

At-Tarmizi said...

dear anies cerita komedi memang best buat hilang stress =)

Dunia Zumal said...

Yer Mizi, cerita tamil zumal layan

At-Tarmizi said...

Dunia Zumal..best kan,cerita tamil ada storyline sikit =)

Post a Comment