Friday, August 21, 2020

Throwback-Konsert Megadeth

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

Post kali ini saya cuma nak throwback atau imbas kembali kenangan semasa saya menjadi salah seorang peserta SL1M PNB di Stadium Merdeka dan Stadium Negara.

Saya kena menjalani on the job training di stadium selepas selesai seisi pembelajaran dalam kelas.

Ditugaskan dekat stadium banyaklah event yang dapat saya tengok. Selalunya konsert K-Pop lah.

Tetapi konset pertama yang dapat saya tengok ialah konsert Megadeth.

Jujurnya masa saya pergi tengok konsert ni saya bukanlah peminat kumpulan ini atau kumpulan muzik yang genre macam ni.

Cuma sekarang ni bila saya dengar lagu-lagu thrash metal dekat youtube ada juga lagu yang saya seronok dengar macam Nemesis..

Megadeth pun ada juga lagu yang saya layan bila dengar dekat youtube.

Saya kongsikan antara gambar yang masih ada dalam simpanan saya, sebenarnya ada banyak tapi cuma tinggal dua saja dalam simpanan saya.




ok, nanti kalau ada masa saya post lagi gambar event lain yang saya dapat tengok masa kerja dekat stadium.

Semoga yang baik-baik sahaja untuk kita semua.

insya-Allah...

amin.

16 comments:

Cuya said...

wah bestlah dapat tengok konsert..

Dunia Zumal said...

Kenangan tak boleh lupakan ni

A m m i said...

Last konsert ammi tgk "Search di Awan Biru". Gigih sampai ke Johor nun. Itupun 11 tahun lepas rasanya

Atie Zieya said...

wow dulu jaga kpop ke? jga kumpulan apa?

Safirul Amar Bin Hj. Azmi said...

best ni, sampai sekarang masih layan megadeth..dari album Rust in peace...until Risk...terbaikkkk!

Unknown said...

best la..boleh selalu dpat tengok konsert free

Syaz Rahim said...

Fuh syoknya!

At-Tarmizi said...

Cuya best,yang tak bestnya saya tak dapat serap ke jawatan,kira tak terpilih lah

At-Tarmizi said...

Dunia Zumal betul,banyak kenangan yang sukar saya lupakan

At-Tarmizi said...

A m m i haha,tak apalah,kenangan semua tu =)

At-Tarmizi said...

Atie Zieya saya tak jaga K-Pop,saya jaga stadium, banyak juga dapat saya tengok, wannaone,seventeen,saya tak ingat sangatlah sebab tak minat..

At-Tarmizi said...

Safirul Amar Bin Hj. Azmi cikgu memang power

At-Tarmizi said...

Diana Rashid haha,best,tapi tulah tak ada rezeki saya nak diserap sebagai pekerja dekat situ

At-Tarmizi said...

Syaz Rahim memang syok =)

uncle gedek said...

\m/ teros!

mrhanafi said...

layan tak konsert mereka ini..

kalau jiwa belumm kental..rasanya ok-ok jelah hahaha

Post a Comment