Pagis

Saturday, September 24, 2016

Maksud Papan Tanda di Jalan Raya


Dengan nama Allah s.w.t yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

Sedikit perkongsian mengenai maksud papan tanda yang terdapat di jalan raya...

Semoga info ini dapat membantu sedikit sebanyak dalam mengurangkan kadar kemalangan yang berlaku di Malaysia...

Semoga kita semua lebih berhati-hati semasa menggunakan jalan raya....


sumber gambar:google images
boleh juga layari laman web JPJ untuk bermain permainan mengenal papan tanda:


"Al-Fatihah"kepada semua mangsa yang terlibat dalam kemalangan jalan raya...

semoga ada manfaatnya "post" kali ini...

insya-Allah...

amin.

12 comments:

paridah said...

PENTING DIHAFAL NK PAS UJIAN LESEN NI

nana liena said...

bila dah lepas kelas memandu semua dah tak ingat apa benda maksudnya / main langgar smua larangan dll berkaitan. huhu

Anizz Annisa said...

refresh balik smula..heee..good info :)

Warisan Petani said...

Untuk yang nak peksa ujian memandu.
Ygdh ada lesen boleh refresh balik.

At-Tarmizi said...

paridah harapnya lepas dapat lesen masih hafal ya...semoga ada manfaat post ni =)

At-Tarmizi said...

nana liena samalah macam saya...harapnya post ini dapat membantu sedikit sebanyak kita ingat balik =)

At-Tarmizi said...

Anizz Annisa samalah...thank you =)

At-Tarmizi said...

Warisan Petani semoga "post" ini dapat membantu =)

CikLa Shahril said...

Good sharing... Keg kdg bkn semua org tahu makna tanda ni semua kan..

Gee Lion said...

Dah lama pas ujian undang2 jalan raya cuma tak dapat nak lanjutkan pelajaran.. jadi sampai sekarang takde lesen. Tak, saya tak drive. Saya pun taknak menyumbang kepada peratusan kemalangan jalan raya.. (':

At-Tarmizi said...

CikLa Shahril terima kasih...kadang yang tahu pun boleh lupa =)

At-Tarmizi said...

Gee Lion owh.....saya pula ada lesen tapi lama juga tak drive.... =)

Post a Comment