Pagis

Tuesday, September 6, 2016

Kemerdekaan


Dengan nama Allah s.w.t yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

Post kali ini bersempena dengan segmen giveaway tunai by ahmadhasif.my....

Sebenarnya kalau ikut syarat GA,saya kena buat artikel pasal kemerdekaan tapi rasanya saya nak buat lain sikit...harap saya tak dikira melanggar syarat...hahaha....

Saya kongsikan pandangan saya mengenai kemerdekaan...melalui lukisan ini..........

Saya seperti rakyat Malaysia yang lain,sudah tentu mengharapkan negara ini sentiasa aman,berkembang dan maju..tetapi pada masa yang sama, saya sebagai rakyat biasa mengharapkan selain kemajuan teknologi,pembangunan,usahlah dilupakan tentang kesempitan dan bebanan rakyat biasa,peluang pekerjaan yanga agak mencabar kepada rakyat Malaysia.....secara jujur saya lebih mementingkan kecukupan daripada kemewahan....keseimbangan daripada kemajuan.........tiada gunanya membina bangunan yang gah dan mahal harganya tetapi dibelakang bangunan terdapat rakyat yang sedang menderita.....






SELAMAT HARI MERDEKA KE 59!!! 

SEHATI SEJIWA


nak join segmen giveaway tunai by ahmadhasif.my>klik sini<


semoga ada manfaatnya "post" kali ini....

insya-Allah....

amin.






14 comments:

Dunia Zumal said...

Semoga berjaya dan salam merdeka yer ^-^

muhammad syahmi said...

Assalamualaikum Encik Tarmizi,

Saya Syahmi pemilik kepada laman web hidup.my, sebuah laman web pencarian bilik sewa.

Saya ingin menjemput encik untuk review laman web kami. Jika encik sudi, encik boleh hubungi saya pada emel saya. Terima Kasih.

Ikhlas,
Syahmi
syahmiruhaizat@gmail.com

ZULHILMI TEMPOYAK said...

merdeka lg x ni.

At-Tarmizi said...

Dunia Zumal terima kasih dan salam kemerdekaan kembali =)

At-Tarmizi said...

muhammad syahmi Walaikummusalam, ya saya berminat dan saya dah email kepada En.Syahmi =)

At-Tarmizi said...

ZULHILMI TEMPOYAK rasanya?? =)

ayunie ramli said...

best of luck mizi :)

At-Tarmizi said...

ayunie ramli thank you =)

Ahmad Hasif said...

ooo berasingan.. mmg lain dari yang lain.. terbaik la tarmizi.. ari tu tak hantar pula artikle ni kan.. hehe.. maaf.. dah masuk dalam senarai dah.. :)

Gee Lion said...

ini point terbaik yg saya pernah baca.
harapan anak merdeka sama seperti saya incik mizi
sedih plak rasa
eh kenapa...
huhu

Mas said...

salam merdeka !good luck.

At-Tarmizi said...

Ahmad Hasif terima kasih sebab sudi terima penyertaan saya =)

At-Tarmizi said...

Gee Lion kenapa panggil saya incik? tar atau mizi sahaja dahlah =)

At-Tarmizi said...

Mas salama merdeka kembali dan thank you =)

Post a Comment