Pagis

Friday, August 3, 2018

Laptop

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Laptop buat hal pula,bila on tak keluar gambar...

Hilang mood nak berblog sebab saya lagi suka update blog pakai laptop.

Lain rasanya update blog pakai laptop dengan pakai smartphone...

Biasanya laptop ini lepas dah tak boleh on,biar 2,3 hari ok balik..

Ini dah nak dekat seminggu,tak tahulah rosak dekat mana...

Dekat skrin ke,dekat hardisk ke..

Tengok dekat YouTube macam hardisk problem..nak buka laptop sendiri laptop ini takut jadi lagi teruk...

Dahlah 2,3 hari ini memang rasa serabut,laptop pula buat hal...

Masa orang lain pinjam tak ada pula nak buat hal...bila sendiri pakai,jadi macam ni pula...

Dulu masa belajar pun jadi macam ni,tinggal beberapa hari lagi nak submit final year project (fyp) laptop jadi masalah macam ni.

Hantar kedai dekat area rumah sewa masa belajar dulu, tapi pekerja kedai nak tak nak sahaja check...check lebih sikit kurang lepas tu suruh bersihkan sahaja...tiap kali hantar itulah yang disuruh buat...betulnya tak..

Mujur sempat hantar juga fyp tu walaupun teruk kena kritik dengan panel supervisor fyp...

Sekarang jadi balik masalah ini,
Kena hantar kedai untuk repair jawabnya ini...

Haraplah tak kena tipu dengan kedai nanti.

Saya sayang laptop ini sebab sebelum masuk universiti,dengan duit gaji kerja sementara jadi jaga dekat rumah anak yatim saya buat beli laptop ini...

Dah lapan tahun dah laptop ini.

Kalau ada sesiapa yang terbaca atau pembaca blog ini tahu masalah laptop saya ini,mohon komen lah ya.

Mohon sangat jasa baik kalian.

2 comments:

farhanna jafri said...

dah lama laptop ni dengan awak. Betul tu, tak selesa sangat update blog guna smartphone, tak puas rasanya

Shafyqah Azahar said...

sha pun taksuka update blog pakai phone, nak blogwalking pakai phone pun takbest :3 semoga laptop awak sihat kembali

http://shfyqhazhr.com/

Post a Comment