Pagis

Sunday, April 10, 2016

2 Bulan tak pasti sama ada dapat "update" blog atau tak

Dengan nama Allah s.w.t yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...


                                         Image result for BLOG FOR LONG TIME


2 Bulan tak pasti sama ada dapat "update" blog atau tak sebab saya kena menghadiri kursus SL1M di organisasi Telekom Malaysia Berhad......

2 Bulan kena duduk asrama bagi seisi "soft-skill". Manakala 4 bulan lagi kena melalui proses On the job training...tak pasti pula kena duduk asrama atau tidak.

Maka jika dapat menulis blog semasa duduk di asrama...maka ter"update" lah blog ini...jika tak 2 bulan akan bersawang sekejap...........

Program SL1M ini dilaksanakan khas bagi membantu graduan yang menganggur atau bekerja yang tak setaraf dengan kelayakan yang ada....contoh macam saya, ada ijazah tapi kerja Pengawal Keselamatan.....untuk maklumat lanjut mengenai SL1M  boleh klik sahaja> SL1M<

Harapnya semasa di asrama, akses internetnya kuat dan stabil. Mudah-mudahan lepas ini saya ada rezeki untuk membeli telefon bimbit yang lebih canggih sedikit berbanding yang sedia ada......supaya saya dapat menulis blog menggunakan telefon bimbit sahaja.........

Moga saya masih diberi rezeki, ruang dan peluang untuk terus berblogging....

Moga ada manfaatnya "post" kali ini...

Insya-Allah...

amin.

14 comments:

mama darwisy said...

Tak pe. Mana sempat selit lah :)

InsyaAllah dipermudahkan jalan. Amin

Baca article ini jika Anak sering Mengamuk Di Shopping Complex

paridah said...

insyaAllah da peluang n kesempatan tu utk blogging.

Sumber Informasi said...

semoga dipermudahkan semuanya . dipermudahkan berkursus dan menulis blog juga ...

Abam Kie said...

selamat menjalani kursus n menulis blog bila terluang di asrama nanti.

nana liena said...

best apa kalau sekali sekala kita tinggalkan dunia alam maya dan kembali ke alam realiti,nanti kita baru tersedar ada sesetengah hal selama ni kita terlepas pandang.. asyik buka blog pun bosan juga.. jadi peluang duduk asrama,kita terokalah benda baru,buat aktiviti apa2 selain dari buka gajet 24jam..

selamat bertraining dan cari pengalaman baru.. dan semoga diberikan peluang kerja baru yg bersesuaian dgn usaha + apa yg awak nak. amin. insyaaAllah

budoxe lee said...

wah terbaik bro, selamat berkursus. best gak kalo join kursus ni.. bole jumpa member2 baru serata negeri

Mr. Doctor said...

May Allah ease everything.. Boleh ja datang jenguk jenguk sekejap.. huhu

At-Tarmizi said...

mama darwisy terima kasih =)

At-Tarmizi said...

paridah insya-Allah =)

At-Tarmizi said...


Sumber Informasi amin. terima kasih =)

At-Tarmizi said...


Abam Kie asrama tak ada internet =)

At-Tarmizi said...

nana liena terima kasih.betul,seronok juga dapat belajar dan timba pengalaman baru...insya-Allah...amin =)

At-Tarmizi said...

budoxe lee memang banyak peserta luar daripada negeri Melaka =)

At-Tarmizi said...

Mr.Doctor....thank you. insya-Allah amin. =)

Post a Comment