sumber:google images
Bahan-Bahan
5 keping tempe –hiriskan nipis2
5 sudu besar tepung gandum
2 sudu besar jintan-ditumbuk kasar
1 biji telur
½ sudu besar serbuk kari
Air dan garam secukupnya
Cara- caranya
Bancuhkan tepung bersama dengan telur dan sedikit air.
Masukkan jintan,serbuk kari, dan garam.
Gaul hingga sekata.
Pastikan adunan agak pekat dan boleh bersalut pada tempe.
Gaul tempe ke dalam adunan tepung dan goreng hingga kekuningan.siap
sumber: http://portalresepi.blogspot.com/2014/11/resepi-kerepek-tempe-berempah.html
5 comments:
sedap dan kelasik
boleh buatlah kebetulan ada tempe dlm peti sejuk tu ;-)
sedap ni...ranggup
Antara kegemaran kak PC sekeluarga ni. Boleh ketagih bila dah mula makan.
Wak selalu tunjuk yang dah siap aje
Post a Comment