sumber:google images
Bahan-Bahan
5 keping tempe –hiriskan nipis2
5 sudu besar tepung gandum
2 sudu besar jintan-ditumbuk kasar
1 biji telur
½ sudu besar serbuk kari
Air dan garam secukupnya
Cara- caranya
Bancuhkan tepung bersama dengan telur dan sedikit air.
Masukkan jintan,serbuk kari, dan garam.
Gaul hingga sekata.
Pastikan adunan agak pekat dan boleh bersalut pada tempe.
Gaul tempe ke dalam adunan tepung dan goreng hingga kekuningan.siap
sumber: http://portalresepi.blogspot.com/2014/11/resepi-kerepek-tempe-berempah.html
sedap dan kelasik
ReplyDeleteboleh buatlah kebetulan ada tempe dlm peti sejuk tu ;-)
ReplyDeletesedap ni...ranggup
ReplyDeleteAntara kegemaran kak PC sekeluarga ni. Boleh ketagih bila dah mula makan.
ReplyDeleteWak selalu tunjuk yang dah siap aje
ReplyDelete